Sairaan hyvä potilas (Duodecim 2006) valittiin Tieto-Finlandia -ehdokkaaksi.”Salosen kirja kuuluu jokaisen hyvää elämää ja rauhallista kuolemaa toivovan hyllyyn. Kirjoittaja opastaa oman kokemuksen kautta, miten kohdata vaikean sairauden tuomat haasteet.

Tiivis paketti on tehty myös tunteella, mutta täysin ilman pateettisuutta. Liikenaisen parhaimmat taidot näkyvät määrätietoisessa kamppailussa itseänsä koskevan päätöksenteon hallitsemiseksi ja toimivien hoitosuhteiden luomiseksi. Vapauttavalla ja lämpimällä huumorilla maustettu kirja auttaa lukijaa konkreettisesti valmistelemaan niitä ratkaisuja, joita jokaisen tulisi tehdä, kun se terveenä vielä on mahdollista.” (Tieto-Finlandia valintalautakunnan perustelut)

”Salosen huumorin (itse)ironian ja sarkasmin ryydittämää tekstiä on nautinto lukea, lukea kun elävään kieleen yhdistyy hurja määrä tietoa ja taito sanoa poleemisesti kiertelemättä.” (Pälvi Ahoinpelto, Kirkko ja Kaupunki)

”Vasta aivan kirjan viimeisillä sivuilla kirjoittaja kuvaa sairautensa alkuvaiheet ja hoitojärjestelmässämme kohtaamansa ongelmat henkilökohtaisella tasolla. Nämä ovat lääkärilukijan kannalta ehkä koskettavimmat sivut. Tuleehan niissä esiin se sokeus, josta me itse potilastyössämme kärsimme, potilaista puhumattakaan.” (Raimo Puustinen Yleislääkäri 7/2006)

Pääteos (Duodecim 2008) Satu Salonen-Markus Färkkilä

”Suomesta puuttui aivojen toimintaa ja tutkimusta käsittelevä yleisteos. Jos on huolissaan omasta muististaan, on ensin ymmärrettävä miten aivot toimivat. Vasta sitten ymmärtää, mitä tapahtuu, kun jotain on vialla. Kirja auttaa muistisairaan läheistä ymmärtämään muistisairautta ja varautumaan sairauden aiheuttamaan suruun ja vaikeisiin tilanteisiin. Toisena kirjoittajana on kokenut ja viisas neurologi, professori Markus Färkkilä.”

”Kirja tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman muistisairaan ihmisen kokemuksiin, tunteisiin ja arkielämään. Kirjan arvoa nostaa se, että siinä kuuluu sekä muistipotilaan että lääkärin ääni. Kirja sisältää oivallisia vertauskuvia, syvällistä pohdiskelua, tunteiden tarkkaa analysointia ja terävää huumoriakin. Kirjaa voi suositella kaikille, jotka kohtaavat muistisairaita ihmisiä.” (Jaana Suhonen Lääkärilehti 27-31/2008)

”Pääteos tekee suuren palveluksen popularisoimalla tieteen salakieltä. Pääteos on kerrassaan viihdyttävä tietopaketti vaikeasta aiheesta, aivoista.” (Sinikka Luhtasaari Avain 3/2008)

Sumutettu sukupolvi (WSOY 2010)

”Kirjaa on helppo lukea, sen kanssa voi jopa viihtyä, sillä kirjoittajalla on sarkasmin lahja. Ehkä Salosen tekstissä parasta onkin se, että se haastaa myös vastaväitteisiin. Helppolukuinen kirja on yleensä vaikein kirjoittaa. Salonen onnistuu hyvin, ja on jo saanut lukijansa toivomaan lisää.” (Matti Mörttinen/Aamulehti 31.5.2010)

”Satu Salonen on kirjoittanut niin hyvän kirjan kasvatuksesta, työelämästä ja yrittäjyydestä, että se pitäisi määrätä kaikkien päättäjien, esimiesten, alaisten sekä ainakin teini-ikäisten nuorten ja heidän vanhempiensa luettavaksi.” (Jussi Viljanen Ruotuväki 13/2010)

Sairaan hyvä lääkäri (Duodecim 2012) Satu Salonen-Markus Färkkilä

”Kirja on helppolukuinen ja etenkin käytännön ohjeet ihmisen lukutavasta, lääkärin puhetavasta, puheen tauotuksesta ja kuuntelemisesta sopivat kenen tahansa ihmisten kanssa työskentelevän vuorovaikutustaitojen harjaannuttamiseen. Sekä ”Sairasta!” että tämä teos istuisivat näppärästi myös lääkärien peruskoulutuksen lähdemateriaaliksi.” (Liisa Hiltunen, 3/2013 Lääkärilehti)

”Salosen ja Färkkilän kirja on lukijaystävällisesti kirjoitettu. Jos saisin määrätä, niin kirja liitettäisiin lääkärikoulutuksen pakolliseksi osioksi ja sitä jaettaisiin luettavaksi kaikissa paikoissa, missä potilaat ja lääkärit kohtaavat toisensa.” (Markku Laitinen , Ilkka 21.8.2012)

Sairasta! (Duodecim 2012)

Kirja on lyhennetty, ajantasainen versio esikoisteoksestani Sairaan hyvä potilas.

”Tätä hyväntahtoisen ja sarkastisen huumorin maustamaa teosta voi sairastelijoiden lisäksi lukea kuka vain. Toivottavasti siihen tutustuu myös jokainen ihmisenlukutaitoinen tai sitä opetteleva lääkärikin.” (Liisa Hiltunen, Lääkärilehti 3/2013)